Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Huomenna Krishnan synttärit!!

Madhavananda: 2007-09-03 - 12:14:06 +02:00
Huomenna on siis Krishnan syntymäpäivä, Sri Krishna Janmastami! Krishna ilmestyi keskuuteemme noin 5000 vuotta sitten täällä Vrindavanan seudulla ja toi maailmaan rauhan ja autuuden, syvän viisauden, sekä tietysti oman, kauniin itsensä ja hämmentävän ihmeelliset ja viehättävät toimensa ajatuksemme ja sydämemme täältä ikuisuuteen siepatakseen.

Krishnan syntymäpäivänä paastotaan, kukin oman kapasiteettinsa mukaan joko aivan kokonaan, vedellä, mehuilla tai hedelmillä - mahdollisimman kevyesti, ajan henkiseen elämään, meditaatioon, rukouksiin ynnä muuhun omistaen. Koska Krishnan kerrotaan ilmestyneen keskiyöllä, toiset rikkovat paastonsa vuorokauden vaihduttua Krishnan keskiyön seremonian jälkeen, toiset taas seuraavan aamun sarastaessa auringon noustua.

Tänä päivällä on Krishnalla sydän erityisen pehmoinen, rakkauden, armon ja hyvän tahdon eliksiiri virtaa hänen sulasta sydämestään kaikkien sitä janoavien elämäksi. Muista tänä päivänä Krishnaa, palvo Krishnaa, rukoile Krishnaa ja kuule tai lue hänen opetuksistaan ja teoistaan. Uppoudu tavalla tai toisella Krishnaan, elä hänen ikuisessa maailmassaan.

Voit rukoilla joko omin sanoinesi tai lausua kohta kanssasi jakamiani hymnejä ja mantroja. Voit sulkea silmäsi ja meditoida hänen sädehtivää, kaiken hyvän onnen herättävää olemustaan. Voit laulaa hänelle lauluja rakkauden. Voit, jos alttarillasi tai kotonasi on kuva Krishnasta, koristella sen lehdin ja kukkasin. Voit tarjota hänelle suitsukkeita, myös herkullista syötävää lautasellisen hänen eteensä antaumuksella tuoden.

Olkoon Krishna kanssasi! Olkoon Krishna sydämessäsi! Olkoon Krishna sinussa ja sinä Krishnassa! Luotakoon välillenne vertaansa vailla oleva, ikuinen ja autuas jumalaisen rakkauden sidos! Kirkastukoon hänen läsnäolossaan kaikki jumalainen viisaus sydämeesi! Hei Krishna, Krishna! Anna kätkettyjen aarteidesi olla tänä päivänä jokaisen!
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!