Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Valkeuden lapset!

Madhavananda: 2007-09-01 - 08:22:56 +02:00
Avoin kirje kaikille Kristuksen sanansaattajille.


-o)O(o-


Valkeuden lapset!


Veljeni, joka maailmalle valkeuden sanomaa julistat. Sinä, joka Kristuksen omaksi itseäsi kutsut. Ole sydämeesi katsova! Kuljetko todella teoissasi Kristuksen tietä, vai kuljetko tietä lihan ja kadotuksen, hurskas sana silkkana huultesi koristeena? Sanasi ovat Jumalasta, mutta totisesti sydämesi asuu vielä Saatanan valtakunnassa.

Kuule tämä, ja kuule tarkkaavaisesti ja täydestä sydämestäsi, sillä Kristuksen sanat olen puhuva. Totisesti, Kristuksen sanat olen puhuva, viestin joka sydämestäsi Saatanan vallan kitkee juurineen, viestin joka saattaa sinut kohti totuuden, pyhyyden, vanhurskauden ja valkeuden polkua.

Jeesuksen Kristuksen omaksi itseäsi esität, hänen sanomaansa saarnaat. Mutta seuraako sydämesi hänen tietään? Oletko kaikkesi, ajatuksesi, puheesi ja kättesi teot, hänen omakseen antanut? Oletko jo nuhteettomaksi tullut? Sillä sanotaanhan, ?itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana...? (Tess 5:23)

?Mutta ei kukaan meistä ole Jeesus Kristus, synnistä vapaa, ylhäältä laskeutunut. Synnissä me olemme syntyneet, ja synnissä me elämme.? Näin olkoon. Mutta syntiesi tulee lakkaaman! Muista Mestarisi sanat: ?Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.? (Joh 13:15) Ei Jeesus antanut hetkeäkään Saatanan omaksi, ei taipunut kiusausten edessä. Tule hänen kaltaisekseen!

Hylkää siis Saatanasi tiet, kulje Herrasi Jeesuksen sinulle näyttämää kirkkauden tietä ja toteuta hänen pyhä tahtonsa. Sillä sanoihan hän, ?Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.? (Matt 7:21)

Et yksinomaan tunnustamalla ole vapahdettu, vapahdettu olet sydämesi tahrattomuuden näkyessä kättesi töissä. Sillä ei taivaan valtakunnassa ole Saatanalle sijaa, ei liioin Saatanan teitä seuraaville, Saatanaa sisimmässään kantaville. Kristuksen tietä seuraten tulet hänen omansa olemaan. Sanoihan mestari, ?Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini." (Matt 12:50) Tule hänen veljekseen ja sisarekseen, kulje pyhänä ja peloitta hänen rinnallaan!

Kerran olet Kristuksen tietä tunnustanut menneisyydessäsi, kerran se on sydäntäsi koskettanut. Luuletko menneen tunnustuksesi kantavan tästä iäisyyteen? Tee sydämestäsi nuhteeton joka hetki, täytä se taivaallisella kirkkaudella. Täytä se vapaudella synnistä, vapaudella jonka ammennat eläessäsi alati Kristuksen valossa.

Katso kohti taivasta, kohota kätesi ja polvistu. Kutsu täydestä sydämestäsi Jumalan kirkkautta sydämeesi laskeutuvaksi. Kutsu nöyränä, kutsu katuen, kutsu paatoksella. Anna katumuksen kyynelten pestä kasvosi, anna niiden täyttää sydämesi; sillä Jumalan valosta syntynyt herkeämätön kyynelvirta on Saatanan sisältäsi pois pesevä. Kutsu aamuin, kutsu illoin, kutsu öin ja kutsu päivin, kutsu elämäsi jok?ikinen hetki armoa laskeutuvaa, kirkkautta valaisevaa. Tee tästä kutsusta elämäsi, tulet Kristuksessa asumaan.

Saarnaat Kristuksen sanaa eläen Saatanan vallassa. Missä on sanomasi voima? Sanotaanhan, ?Mutta maailman huolet ja rikkauden viettelys ja muut himot pääsevät valtaan ja tukahuttavat sanan, ja se jää hedelmättömäksi.? (Mark 4:19) Sinä sanoissasi puhdas mutta teoissasi saastainen, tekopyhän maineen olet itsellesi niittävä ja ihmiskunnan hedelmättömällä viestilläsi Kristuksen valosta vieraannuttava. Elä Kristuksessa, täyty hänen valollaan ja rakkaudellaan. Voimallinen tulee sanasi olemaan.

?Paljon on maailmassakin minulle rakasta?, kuulemme sanottavan. Tiedä himojesi maailman olevan Saatanasta, tiedä maailma Saatanan valtakunnaksi. Tunne sen nautinnot ja viehätykset kadotuksen tienä. Sillä sanoihan Mestari: ?Joka elämäänsä rakastaa, kadottaa sen; mutta joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, hän on säilyttävä sen iankaikkiseen elämään.? (Joh 12:25) Todellinen elämäsi on sisälläsi Jumalan valtakunnassa, sydämeesi laskeutuvassa pyhän Kristuksen temppelissä. Elä ainoastaan Kristuksessa, elä iankaikkisuuteen. Kitke pois jok?ikinen pimeyden tie, Kristuksesta eroava askel.

Jos Kristuksen omaksi itseäsi itseäsi kutsut, tutkiskele sydämessäsi näitä sanoja: ?Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.? (Room 8:8-8:9) Kristuksen Hengellä täyttyessäsi lihan valta lakkaa. Sillä sanotaanhan, ?Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.? (Gat 5:24)

Älä taivu maailman kaipuusi edessä, ?Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan.? (Gat 5:17) Ymmärrä tämä, ymmärrä tilanteesi ja murehdi. Kutsu Kristuksen Henki totuudessa sydämeesi, kutsu se iankaikkisesti. Manaa pois Saatanan henki taivaallisen pyhyyden voimalla, kaikkesi Kristuksen Henkeen antaen tulet pyhyydellä täyttymään.

Elävien kuolleiden maailmalle sieluasi myyt, sen asioita murehdit ominasi, sen nautinnoista riemuitset, lihan iloista, synnin ja unohduksen riennoista. Mutta eikö Jeesus sanonut, "Seuraa sinä minua, ja anna kuolleitten haudata kuolleensa." (Matt 8:22) Kulje Mestarisi jalanjäljissä kohti elävien maailmaa, kylvä sydämeesi kirkkauden siemenet. ?Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.? (Gat 6:8)

Älä lykkää saamaasi armon tilaisuutta, kulje nyt hairahtumatta kirkkauden tietä. Sillä sanotaanhan, ?Niin kauan kuin teillä valkeus on, uskokaa valkeuteen, että te valkeuden lapsiksi tulisitte." (Joh 12:36) Vielä on edessäsi mahdollisuus, tartu siihen kuin hukkuva viimeiseen oljenkorteensa. Ken tietää koska hukut, koska ovat päiväsi lasketut? Totisesti, olkoon tämä päivä viimeisesi tässä maailmassa.

Elä elämäsi alati Kristuksen valossa, täytä hänen pyhä tahtonsa. Seuraa vilpittömästi hänen tietään, tee hänen ohjeistaan kaikkesi. Vapaudu synnistä, saavuta ääretön, iankaikkinen elämä. Anna Jumalan Hengen täyttää kaikkesi. Täytä maailmasi Jumalan valkeudella, autuudella ja pyyteettömällä rakkaudella. Ole valkeuden lapsi jo eläessäsi!


Pyhässä olet todellisen elämäsi löytävä.


-o)O(o-
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!