Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Vihan vallassa ja valtiaana

Madhavananda: 2007-08-31 - 06:52:19 +02:00
Upadesamritan kommentaarista asiaa vihasta, tästä maailman tuhoavasta palavasta voimasta.


-o)O(o-


Vihan vietti, tämä toiveiden ja odotusten turhautumisesta syntyvä suuri tuhon voima, tuo ainoastaan vahinkoa sekä itsellemme että vihan kohteelle. Itsekkyydestä syntynyt viha syöksee mielemme materian pohjattomaan suohon, sen keräämä valtaisa kielteinen energia on haitaksi jopa fyysiselle olemuksellemme. Tunnista vihan juuret, opi anteeksiantamaan ja unohtamaan. Älä anna vihallesi valtaa. Vihan lähestyessä kukista se viisailla ajatuksilla.

Valjasta vihan energia muita kohtaan tehdyn vääryyden korjaamiseen, älä koskaan käytä sitä itsesi tähden. Epäitsekäs, jaloon tarkoitukseen pyrkivä vihan ilmaisu on oikeellista. Tulet kohtaamaan tilanteita joissa lempeä mutta merkityksellinen vihaisuus on tarpeen. Pidä viha alati palvelijana, älä anna sen kohota mestariksi. Sen palveltua tarkoituksensa anna sen poistua, älä päästä sitä sisimpääsi kuohumaan. Ilmaise vihasi rakkaudella. Vältä sitä viimeiseen asti.


-o)O(o-
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!