Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Totuus - Osa 1: Ymmärtäminen, havaitseminen, uskominen

Madhavananda: 2007-08-21 - 16:34:19 +02:00
Palaamme Chandogyan pariin. Seitsemännessä osiossa tietäjä Narada kyselee Sanat-kumaralta absoluutin luonteesta. Osion loppua kohden (kappaleet 17-25) Sanat-kumara keskustelee absoluutin ymmärtämisestä. Mietteet hakasulkeissa.


-o)O(o-


17.

"Jolloin hän Totuuden ymmärtää, silloin hän totuutta kuvailee. Joka ei sitä ymmärrä, hän ei sitä kuvaile. Ainoastaan sen ymmärtävä sitä kuvailee. Joka tapauksessa, tämä ymmärrys tulee meidän toivoa ymmärtävämme."

"Hyvä herra, toivon tämän ymmärtäväni."

[Sillä kuinka totuutta ymmärtämätön voisi sitä tosiasiassa koskaan kuvailla? Vain totuuden ymmärtävä osaa totuuden olemuksesta viestiä.]


18.

Jolloin hän havaitsee, silloin hän ymmärtää. Joka ei havaitse, hän ei ymmärrä. Ainoastaan havaitseva ymmärtää. Joka tapauksessa, tämä havaitseminen tulee meidän toivoa ymmärtävämme."

"Hyvä herra, toivon tämän ymmärtäväni."

[Sillä kuinka totuutta näkemätön voisi sitä ymmärtää? Suora havaitseminen ja omakohtainen kokemus ovat varmastikin ymmärryksen juuret.]


19.

"Jolloin hän uskoo, silloin hän havaitsee. Joka ei usko, hän ei havaitse. Ainoastaan uskova havaitsee. Joka tapauksessa, tämä uskominen tulee meidän toivoa ymmärtävämme."

"Hyvä herra, toivon tämän ymmärtäväni."

[Sillä joka ei anna näkemiselle mahdollisuutta, kuinka hän voisi havaita tai ymmärtää? Ainoastaan sydämensä kokemuksen mahdollisuudelle avaava voi havaita.]


-o)O(o-


Jatkuu huomenissa...
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!