Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Jooginen tuli

Madhavananda: 2007-08-16 - 15:05:15 +02:00
Pää alkaa kuumeta näillä meditaatiomäärillä, varsinkin kun nyt on tullut panostettua erityisesti siihen keskittymiseen, joka on vaihe yksi jos halutaan jonnekin pidemmälle tässä sisäisessä maailmassa edetä. Viileässä ilmastossa ei näin runsasta efektiä tulisi, kuuma ja hiostava ilma tekevät temppujaan.

Pitää ostaa kookosöljyä ja hieroa sitä päänahkaan, laukaisee kallon jännityksiä ja vapauttaa päähän kertynyttä kuumuutta. Muutaman päivän ollut illalla ajatuksissa (näyttää aina iltaa kohti nuppi lämpenevän), mutta ei sitten enää päivällä ole pysynyt mielessä.

Joogafilosofian ja intialaisen lääketieteen teoriassa ovat olemassa ojas, eli fyysinen energia ja vitaliteetti, ja tejas, eli mielen energia ja kirkas loiste. Fyysinen jooga kasvattaa erityisesti edellistä, meditaatio puolestaan jälkimmäistä, vaikka molemmat totta kai yhteisvaikutuksessa kehittyvät.

Joogan tulella pitävät itsensä lämpiminä Himalajan jäätiköillä asuvat joogit. Joogan tulella keskitalven jääkylmä aamusuihku muuttuu lämmöltään neutraaliksi. Mutta tässä pätsissä saisi tuo itsestään generoituva tuli muuttua jääksi, lämpöä on riittämiin ilmankin.

Pitää ilmeisesti myös palata viilentävien hengitysharjoitusten pariin. Ei ole aiemmin juurikaan tarvetta ollut. Tarpeeseensa sitä aina uutta opettelee. Dieetti on totta kai jo viilattu viilentävän suuntaiseksi, elinehto tässä kuumuudessa.
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!