Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Alitajunnan nielemä ajatus

Madhavananda: 2007-08-13 - 12:46:37 +02:00
Jotain pyöri matkalla ajatuksissani jonka havaitsin todella kauniiksi, syvälliseksi ja olennaiseksi, ja vielä sanoin itselleni että tästä tulen illalla muutaman rivin kirjoittamaan... Mutta nyt on tämä ajatuksen aalto sulautunut takaisin valtamereensä, hautautunut alitajunnan syövereihin. Siitä ei siis tänää sen enempää.

Alitajunta on valtava varasto kokemuksia ja viisautta, sisältää tämän elämän aikana kokoamamme lisäksi myös hahmot aiempien elämiemme kokemuksista.

Olen huomannut, että suuri osa lukemastani uppoaa suoraan alitajuntaan, ei jäää tietoisen tajunnan pinnalle kellumaan. Aiemmin pelkäsin kaiken sen hukkuneen, mutta siellä ne kaikki muhivat ja kypsyvät, tulevat oikean ajan koittaessa, viisautta kaivattaessa, taas pinnalle kuin tyhjyydestä ikään.

Mitä pidemmälle ihminen osaa matkata sisälleen, sukeltaa syvälle tajuntansa syövereihin, sitä enemmän hän viisaudella rikastuu. Keskittyminen ja sisäinen tutkiskelu ovat täyden elämän alkeishiukkasia, niiden puuttuessa vaellamme ilmiöstä toiseen vailla ymmärrystä tapahtumien syistä ja lopullisista merkityksistä.

Aamen, ja kukkanen sille kadonneelle ajatukselleni.
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!