Blogi Etusivu Johdanto Valaistuminen  /  Buddha Chaitanya Jooga Vedanta Muut
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Ramana Maharshi: Kuka olen?

Madhavananda: 2008-02-09 - 15:44:35 +02:00
Vuorossa käytännön Vedantaa Arunachalan tietäjä Ramana Maharshin sanoin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Ramana Maharshi: Kuka olen?
Kysymyksiä ja vastauksia itsekyselystä, tiedon tiestä, itseoivalluksesta, mielen ja tietoisuuden luonteesta, ja menetelmästä mielen pysyvään tyyntymiseen.
[PDF] http://www.valaistuminen.com/files/Ramana_Maharshi_-_Kuka...

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Lainaus johdannosta:

"Vicharasangrahamin (Itsekysely) ohella Nan Yar (Kuka olen?) on ensimmäinen Mestarin omin sanoin ilmaistu opetusten kokoelma. Bhagavanin teosten joukossa vain nämä kaksi on kirjoitettu proosana. Ne esittävät selkeästi keskeisen opetuksen, jonka mukaan suora tie vapautukseen on Itsekysely. Se nimenomainen tapa jolla kyselyä on tehtävä esitetään selkeästi Nan Yarissa.

Mieli koostuu ajatuksista. Ajatus ”minä” on ensimmäinen mielessä heräävä ajatus. Kun kysymystä ”kuka olen?” päättäväisesti seurataan, kaikki muut ajatukset tuhoutuvat, ja lopulta ”minä” –ajatus itse haihtuu jättäen jäljelle ainoastaan vailla kaksinaisuutta olevan korkeimman Itsen. Täten väärä Itsen samaistaminen ei-itsen ilmiöihin, kuten kehoon ja mieleen, päättyy ja kohdataan valaistuminen, Sakshatkara."
• Kirjoita kommentti
Edellinen Edellinen Indeksi Seuraava Seuraava
Bhagavad-gita -käännös jälleen netissä

Takaisin ylös
Tekstit © 2007-2018 Ananda Loponen   •   Saa kopioida ja jakaa   •   Tulostettava versio Tulostettava versio!   •   Lähetä sähköpostia Lähetä sähköpostia!